';

Legyező Horgásztúra Skócia vadvizein

Legyező horgászat kezdőknek és profiknak
Pisztráng, pér, tengeri pisztráng és lazac legyező horgásztúra Skócia festői tájain.

 

Legyező horgásztúra és privát horgász szafarik Skóciában, a Skót-Felföldön

Horgász a Skót-Felföldön
Horgásztúrák Skóciában a Skót-Felföldön magyar túravezetővel

Nekem a horgászat maga a csoda.

Egy csoda, ahogy a hegyekből lefolyó kis erekben csordogáló hideg víz összegyűlik egy vékony kis patakká, majd még pár testvér vízzel egyesülve kiszélesedik, megtelik élettel, többek között a halak életterévé válik.
Egy csoda, ahogy a lábam előtt rohanó vízből ki-kiugrálva igyekeznek a pisztrángok elkapni a vízfelszín felett repkedő éppen násztáncukat járó apró kérészeket.
Egy csoda, hogy olyan gyönyörű helyeken pecázhatok, amilyenekről álmodni sem mertem anno, amikor még a helyi 101-es mocsaras vizében kárászra pecáztam, egy szál bambusznád bottal, görbített gombostűvel – horog gyanánt, házi parafa úszóval és iszapgilisztával csalizva 30 évvel ezelőtt. 🙂
Egy csoda, ahogy itt Skóciában a vízparton ülve horgászbottal a kézben, még mindig úgy érzem magam mint gyerekkoromban és ugyanolyan érdeklődéssel, ámulattal lesem az előttem tovarohanó vizet.

Lazac horgászat Skóciában - Horgásztúra a Skót-Felföldön

Vadkempingezés és legyezőhorgászat Skócia folyó és állóvizein gyönyörű, erős pisztrángra, lazacra vagy pérre a Skót-felföldön. Ha igazi kihívásra, nomád pecára, kristálytiszta vizekre, gyönyörű környezetre és vad halakra vágysz, akkor itt a helyed a skót vadonban. Mondd el mire horgásznál és megtervezzük közösen a túrád, az érkezéstől a távozásig.

Jelenleg túránkén maximum 2 főt tudok fogadni. Az árajánlat tartalmazza a reptéri transzfert. Igény szerint felszerelést is tudok biztosítani.

Lazac Legyezőhorgászat Skóciában

A Szeptember és Október a lazac szezon utosó két hónapja a legtöbb Skót folyón és ez egyben az egyik legnépszerűbb időszak a halak királyának a horgászatára.

Ajánlatkérés, Írj nekem!

*

*

*

*

*

Elfogadom az adatvédelmi felételeket! Adatvédelmi irányelvek

Pergető horgászat Skóciában
Pér horgászat Skóciában

Lazac horgászat Skóciában

Skóciai lazac horgászat
Legyezőhorgászat Skóciában

Privát horgászvezető Skóciában, a Skót-Felföldön

Pér legyezőhorgászat Skóciában

Számomra az egyik leggyönyörűbb hal -amely a hideg skót folyókban is megtalálható- a pér.
Ezt a csupa izom, de mégis kecses, hosszúkás testű, hatalmas “vitorla” hátúszóval a hátán a vízben ide oda cikázó halat “Lady of the steam” néven emlegetik gyakran a helyiek.