';

Weirdie Grizzly a becenevem és ez a két szó jól jellemez.

Weirdie mint furcsa, különc … különböző a többiektől. Erre egy jó példa, hogy nincs TV-m. Inkább a skót vadont járom, túrázok, kempingezek, horgászok, vagy csak ülök egy sziklán és élvezem a csendet. Szeretem máshogy látni a dolgokat mint sokan mások.
Grizzly … Ha találkozunk akkor ezt látni fogod. 🙂

Magyar idegenvezető Skóciában

Kezdetek

Ha olyan idegenvezetőt keresel akinek a vendég az első, megtaláltad!

A horgászattal való ismerkedés akkor kezdődött, amikor második osztályos általános iskolásként a könyvtárban kezembe került Krenner István Jó játék a horgászat (1986) című gyermekeknek szóló könyve. Úgy szerettem ezt a könyvet, hogy amikor visszavittem a könyvtárba, már ki is írattam újra. 🙂 Majd készítettem magamnak egy horgászbotot a szomszédtól kért egy szál bambusznádból és elkezdtem horgászni a helyi “101-esen” kárászra, de beesett razbóra és időnként réticsík is. Még pár könyv rongyosra olvasása és 1-2 év után komolyabbra fordult a horgászat és minden szabadidőmet a természetben töltöttem immár öcsémmel együtt akit ugyancsak elvarázsolt a peca világa és a természetben való időtöltés. Ugyancsak nagy hatással volt rám Széchenyi Zsigmond – Vadászat négy földrészen című könyve, aminek az Alaszka fejezete volt a kedvencem. Ugyan nem vonz a vadászat annyira mint a horgászat, de a történetei és beszámolói alapján beleszerettem a sokszínű Alaszkába.

 

Azóta eltelt majd két évtized, amikor -egy jobb élet reményében- 2007-ben  Skóciába érkeztem. Egy évvel később kezdtem -a talán legrégebbi horgászmódszerrel- a legyező horgászattal  ismerkedni. Nem is találhattam volna erre alkalmasabb helyet, mint Skócia, ahol a legyezésnek ekkora hagyományai és csodálatos vizei vannak. Szabadidőmben a lehető legtöbb időt igyekeztem vízparton vagy túrázással tölteni. Így rengeteg és csodálatos helyet fedezhettem fel Skócia szerte, de a kedvencem még mindig a Felföld eldugott -átlag turisták által nem ismert és látogatott- helyei.

 

Számomra Skócia a változatos, gyönyörű és helyenként zord vidékeivel, maga a csoda.

Legyező horgászat Skóciában horgász túrák
Vendégem a Skót-Felföldön. Privát túravezetés és idegenvezető Skócia

Jelen

Idegenvezetőként az a hivatallásom: Vendégként érkezel, barátként távozol.

Az elmúlt 12 évben több családtag és ismerős járt nálam rövidebb-hosszabb időre, hogy kiránduljanak, kempingezzenek vagy horgásszanak Skócia vadonjának szebbnél-szebb részein a vezetésemmel. Később egyre több olyan megkeresést kaptam ismerősök ismerőseitől, hogy hallottak rólam és szeretnének kijönni, hogy körbe vezessem őket is.

Így jutottam el odáig, hogy az legyen a célom, hogy a vendégeimmel -életre szóló élményeket nyújtva- megismertessem Skócia és a skót felföld szépségeinek egy részét és mindezt dokumentálva a képeim által másokkal is megoszthassák és ha úgy érzik együtt újra átéljük az élményt és megmutatom Skócia vad de gyönyörű arcát.

Miért válassz engem idegenvezetődnek?

Magyar nyelven beszélünk, csak veled, veletek foglalkozom nálam nincs több csoport!

Skóciában rengeteg idegenvezető van, aki azt mondja ő a legjobb. Én azt szeretném hogy neked én legyek a legjobb. A túra szervezése teljesen egyedi igényeidre építjük. Legyen szó akár katlantúráról, vagy fotóstúráról. Te elmondod nekem a terveid, én pedig azon leszek, hogy a közös túránk során a lehető legtöbbet tudjam neked, nektek megmutatni Skóciából. Fontos nálam vendégként egyszerre csak ti vagytok. Ez egy teljesen exclusive és megfizethető szolgáltatás. Fontos számomra hogy idegenként ismerjük meg egymást, de barátokként búcsúzunk. A szolgáltatás tartalmazza a reptéri transzfert is. Mint egy jó apa medve vigyázok rátok a túránk és az utunk során, maximálisan ügyelve arra, hogy minél több élménnyel gazdagodjatok. Várom hívásod vagy ajánlatkérésed, kérdéseid. Ha pedig nem tudod eldönteni melyik időszakban utazz hozzám, nyugodtan írj és kérj tanácsot tőlem. addig kövesd Instagram, Facebook oldalam és új képeim is inspirálhatnak miket nézzünk majd meg együtt személyesen.

Hívj bizalommal vagy Viberen, Facebook Messenger

+447413122955

Túrázás a Skót-Felföld hegyei közötti erdőkben
Vendégem fotóz a skót túránk utolsó napján valahol a Skót-Felföldön
Túravezető a Skót-Felföldön télen

Skócia körutazások és horgásztúrák, Skóciai Magyar idegenvezető

Skóciai utazások, túrák

Nálam vendégként érkezel és barátként távozol! Minden program személyre szabható.

Kilchurn Castle - Túravezetés Skóciában

Pár napos Skócia körutazás, kirándulás

Tájkép fotózás Skye szigetén

Fotóstúra Skóciában – Isle of Skye (Skye szigete)

Skócia Legyező horgászat

Legyező horgászat és horgásztúra Skóciában, a Skót-Felföldön